Stadsherstel Den Haag vierde zoals elk jaar op 19 januari haar verjaardag. Dit jaar voor het eerst met de recent toegekende POM-status.  Kinderboekenschrijver Gideon Samson schreeft op verzoek van Stadsherstel ter gelegenheid van het 47-jarig bestaan een verhaal rondom Oude Molstraat 20: Martha heeft dorst.

Het is een primeur dat bouwhistorisch onderzoek wordt gebruikt voor een kinderverhaal en Stadsherstel wil hiermee kinderen enthousiasmeren voor de leuke verhalen die het verleden aanreikt. Het verhaal, voorzien van leuke illustraties door tekenaar Milja Praagman, wordt digitaal aan alle scholen in de gemeente Den Haag verstrekt en is te downloaden op de website van Stadsherstel Den Haag. Veel lees plezier gezwenst met uw kinderen en kleinkinderen.

(Foto boven: Lilian Kusters, directeur Stadsherstel Den Haag, met verhaal)