Stadsherstel Rotterdam heeft het rijksmonument Hotel Pincoffs verduurzaamd. Hierdoor is het hotel op de kop van Zuid in Rotterdam nog duurzamer geworden.

Sinds de opening in 2008 onderscheidt Boutique Hotel Pincoffs zich al als duurzaam hotel met in 2010 een Green Key (niveau goud) erkenning. Deze erkenning is altijd behouden, een mooie prestatie voor een hotel in een rijksmonument. Onlangs zijn door Stadsherstel een aantal belangrijke installaties aangepakt waardoor de verdere verduurzaming van het hotel een enorme impuls heeft gekregen. Zo wordt het warme water voor het complete hotel nu opgewarmd door een warmtepompsysteem in plaats van gasboilers. Ook is een hybride warmtepomp geïnstalleerd voor de verwarming van de vergaderruimtes en ontbijtsalon, en zijn er zonnepanelen op het dak aan de achterzijde geplaatst. Door deze aanpassingen wordt het gasverbruik met 85% teruggebracht, wat een reductie van bijna 10.000 kuub gas per jaar betekent!

Over de achtergrond van dit bijzondere verduurzamingsproject lees u meer hier.