Voorafgaand aan het debat over Erfgoed van de Vaste Kamercommissie voor Cultuur dat op 21 juni 2023 zou plaats vinden, heeft SOM een brief verzonden aan de commissie. Het debat werd op het laatste moment tot nader order uitgesteld.

Voordat het kabinet viel was bekend dat het debat verplaatst is naar 4 oktober a.s. Er moest echter snel geschakeld worden omdat er weinig tijd zat tussen de brief van staatssecretaris en de commissievergadering. Over de gehele linie zijn er gunstige ontwikkelingen voor de erfgoedsector. SOM heeft voorafgaand aan het debat met name aandacht gevraagd voor de Stadsherstellen die geen POM-status bezitten. Ook vraagt SOM aandacht voor een betere toegankelijkheid van maatschappelijke monumentenorganisaties met woonhuismonumenten tot regelingen voor het verduurzamen van monumenten. SOM heeft gekozen voor een aanvulling op de reactie van de FIM. 

U kunt de brief van SOM downloaden via de volgende LINK.