Op woensdag 7 juni werd het Zuider Gymnasium met trots bekroond met de prestigieuze Rotterdam Architectuurprijs. Het BOEi-project heeft de vakjuryprijs in de wacht gesleept.

De jury is vol lof over de buitengewone inzet van actiegroepen en de gemeente, die met succes de geplande sloop van het Zuiderziekenhuis , kortweg ‘ Het Zuider’ hebben weten te voorkomen. Ze zijn van mening dat het monumentale complex nu een gloednieuwe toekomst tegemoet gaat dankzij de vestiging van het gymnasium in het historische poortgebouw van het voormalige ziekenhuis.

Door het behoud van de structuur en de unieke kenmerken van het oude poortgebouw, is niet alleen de aanblik bewaard gebleven, maar ook de vele historische architectonische details. Hierdoor biedt het Zuider Gymnasium nu een leeromgeving waarin de geschiedenis van de gemeenschap tastbaar en zichtbaar aanwezig is.

Kortom, het Zuider Gymnasium is een prachtig voorbeeld van hoe samenwerking en het behoud van cultureel erfgoed kunnen leiden tot een inspirerende en levendige omgeving voor leren en ontdekken. Lees meer