Het bestuur van SOM maakte op 6 april 2023 kennis met de nieuwe directeur Uğur Özcan van het Nationaal Restauratiefonds (NRF). Het NRF weet als geen andere organisatie waar het kan wringen in de praktijk van de monumentenzorg.

Door regelmatig een laagrentende financiering op maat te verstrekken worden aankoop, restauratie, herbestemming en verduurzaming met dank aan het Restauratiefonds voor onze leden mogelijk. Leden van de SOM en het NRF hebben zo al vele jaren laten zien dat monumenten gered kunnen worden van verval met beperkte subsidiegelden in combinatie met een laagrentende financiering.

Het NRF weet ook dat er een grote expertise aanwezig is bij de aangesloten leden, veelal monumentenorganisaties zonder winstoogmerk. De goede samenwerking met het NRF draagt bij aan de borging van de kwaliteit van de collectie van monumenten aanwezig bij de organisaties, verspreid over heel Nederland, die zijn aangesloten bij SOM. Naast instandhouding zijn er op lokaal niveau zeker nog uitdagingen op het gebied van restauratie en herbestemming. Het was goed en nuttig om met elkaar van gedachten te wisselen over deze gezamenlijke opgave.

Op de foto v.l.n.r. Barend Jan Schrieken (SOM) Remco Vos (NRF), Suzan te Brake (SOM), Uğur Özcan (directeur NRF), Niels van der Vlist (SOM), Coen Reinders (NRF), Lilian Kusters (SOM)

Lees meer over Uğur Özcan